beperRIJKing

“HET PROCES VAN HET OMARMEN VAN EEN BEPERKING EN HET ERVAREN ALS EEN VERRIJKING”

ONTSTAAN

Deze pagina is ontstaan door verschillende moduleopdrachten van de Fotovakschool. Ik maakte een reportage over Joris en Lynn. Bij Lynn werd de titel van de reportage VERRIJKING genoemd.

Lynn heeft het Syndroom van Zellweger, een stofwisselingsziekte. Men dacht dat Lynn 4 jaar oud zou worden, ze is nu een grote meid van 12 jaar met een stoer kapsel.

Ik vroeg aan moeder wat VERRIJKING voor haar betekende en dit is wat ze zei:

“ Iets wat geen een moeder wil maar wat nu toch onmisbaar (waardevol) is, want zonder de beperking , is Lynn, Lynn niet. Lynn heeft ons leven meer betekenis gegeven. Door Lynn en haar vermogen om ons liefde te laten voelen zonder woorden, voel ik de liefde ook intenser, de liefde voor Lynn maar ook voor Noa. En die liefde is onbeschrijfelijk.”

2019  

Gemotiveerd door deze inspirerende woorden wil ik beperkingen omzetten naar verrijkingen. Hierbij maak ik gebruik van fotografische beelden en een verhaal over jouw beperRIJKing. 😊

 

INSPIRATIE

Mede door Joris & Lynn en mijn eigen ervaringen, is mijn voorliefde voor sociaal-maatschappelijke thema’s vergoot. Mensen en kinderen die net even iets anders zijn dan de massa, die een (on)-zichtbare beperking hebben en die met een ‘bijzonder’ rugzakje door het leven gaan. 

Ik heb mijn beperkingen een positieve draai kunnen geven zoals met de fotografie en het opstarten van dit mooie fotoproject. 

Voor mij is dat op zich al een verrijking en heb hiermee mijn beperkingen enigszins weten te omarmen. 😊🧡

Fotografie is de stem voor de kwetsbare mens

 

 
 

ARTIST STATEMENT

Ik portretteer liefst het dagelijks leven van mensen en kinderen op een natuurlijke maar toch indringende manier. Mijn kracht ligt in langetermijnprojecten. Door steeds terug te komen bij dezelfde gezinnen en mensen, krijg ik een goed inzicht in hun persoonlijke sfeer en benut ik de mogelijkheid om ongedwongen speciale momenten te pakken. Deze momenten, het alledaagse, maak ik graag bijzonder.

DE KRACHT VAN DOCUMENTAIREFOTOGRAFIE

Leef zoals je leeft. Gedraag je zoals je, je wilt gedragen. Laat de emoties zien, die er op dat moment zijn. Ik ben een ‘fly on the wall‘. Let maar niet op mij. Ik leg ondertussen de momenten vast. Niet geënsceneerd, maar pure eerlijke foto’s, die samen het complete verhaal vertellen van het dagelijks leven van je gezin en hoe jij jouw leven leeft en beleefd. 

Doordat ik vaak bij de mensen thuis fotografeer zijn de volwassenen en kinderen vaak ontspannen en zichzelf. Dat zie je ook terug in de foto’s. Zoiets maakt het verhaal over het alledaagse leven allemaal écht, spontaan, voelbaar en bijzonder. Dat is de kracht van documentairefotografie.

Omarm jouw beperking door 
Pracht Puur Kracht

 

AANMELDEN

Heb jij interesse in dit mooie project, om jouw beperking letterlijk een gezicht te geven voor beperRIJKing?  

Maak contact, door het onderstaande e-mailformulier in te vullen. 

Ik ben op zoek naar gezinnen/ families/ mensen en/of kinderen die ik een geruime tijd mag en kan volgen in het dagelijks leven. Voor een portret, een reportage en/of een familiefoto. Als aandenken, voor acceptatie, voor verrijking, als groei, als herinnering, voor Pracht – Puur – Kracht en… voor altijd! 

Wil je op de hoogte blijven van het fotoproject beperRIJKing’ volg en like dan de Instagram of Facebookpagina van BEPERRIJKING 

 

Alleen samen maken wij de verrijkingen

 

Mobiele versie afsluiten